Naar homepageVoeg toe aan favorietenInloggen adverteerder

INFORMATIE

Nuttige informatie over GarageWijzer.be

Via GarageWijzer.be is het zoeken naar een garage of autobedrijf in uw regio voor onderhoud, reparatie of aankoop van uw auto zeer eenvoudig. Door middel van zoeken op trefwoord op de homepage kunt u ook een geschikte garage vinden op basis van specialisatie of zoeken naar een verdeler van het merk van uw keuze.

Onderstaand treft u wat algemene tips over auto-onderhoud en garages en de uitgever.

TIP'S VOOR DE AUTOBEZITTER

Wat is een onafhankelijk autobedrijf?

Onafhankelijke autobedrijven hebben een ongebonden, zelfstandige positie. Ze zijn niet verbonden aan een specifiek merk en hoeven zich niet te houden aan contracten of verplichtingen van dat merk. Toch hebben ze door EU-wetgeving wel toegang tot de informatie en trainingen van autofabrikanten. Ook kunt u bij deze bedrijven terecht voor onderhoud en reparatie van uiteenlopende merken. De geldende fabrieksgarantie blijft daarbij behouden.

Wat is een merkdealer?

Een merkdealer is door een auto- of truckfabrikant contractueel aangesteld om nieuwe auto’s te verkopen, te onderhouden en te repareren. Hij moet aan een aantal kwaliteitseisen voldoen om het merklogo en de merkidentiteit te mogen voeren. Daarnaast is alleen een merkdealer gemachtigd om officiële fabrieksgarantiewerkzaamheden uit te voeren. De vakmensen die bij merkdealers werken, worden regelmatig door de autofabrikant bijgeschoold, werken met originele onderdelen en moderne apparatuur.

Wat is het voordeel van een winter- of zomerbeurt?

Zomer en winter kennen extreme omstandigheden. Als uw auto hier niet op is voorbereid, is er kans op schade. Een extra inspectiebeurt voor het zomer- of winterseizoen kan geen kwaad. Zeker als u met de auto naar een warme bestemming of wintersport reist. Tijdens de zomer- of winterbeurt controleren autobedrijven op een aantal belangrijke punten, zoals olie- en waterpeil, ruitenwisservloeistof, airconditioning, verlichting, banden, ruitenwissers en de accu.

Tips voor een schone auto

- Ga maandelijks naar een wasstraat, roll-over of wasbox.
- Kies voor een wasprogramma met wax voor een optimale bescherming tegen UV en agressieve stoffen.
- Zelf wax aanbrengen kan, maar houd er rekening mee dat u met een doek niet tussen naden en kieren komt. Juist daar ontstaat vaak roest.
- Verwijder vogelpoep zo snel mogelijk. Zo voorkomt u dat de zuren lelijke beschadigingen in de lak achterlaten. Dus laat uw auto in het voorjaar regelmatig wassen
- Ga ook in de winter regelmatig naar de wasstraat. Kies in die periode voor een programma met bodemreiniging, zodat pekel en vuil worden weggespoeld.
- Ook in de zomerperiode is het goed om uw auto regelmatig te laten wassen. Uw auto wordt snel vies door zand en vliegjes. Beiden zijn ook erg ongunstig voor uw lak, dus laat uw auto wassen door het autowasbedrijf.

Hoeveel invloed heeft het rijgedrag op het werkelijke brandstofverbruik?

De spreekwoordelijke ‘rechtervoet’ heeft grote invloed op het brandstofverbruik. Hard optrekken en met hoge snelheden rijden, leveren direct een fors toegenomen brandstofverbruik op. Daarom is ook zoveel winst te halen met de besparende rijstijl van “Het Nieuwe Rijden”. Daarmee kunt u met gemak 10 procent brandstof besparen en heeft u ook minder slijtage aan banden en remmen. Ook andere aspecten van gedrag hebben een flinke invloed. Onnodig rijden met open ramen, ingeschakelde airco, een dakkoffer of bagage, kosten veel extra brandstof. Ook die kunnen een verschil maken van 5 tot 10 procent. Tot slot weten we dat korte ritjes relatief erg onzuinig zijn. Als u die beperkt, zult u merken dat uw gemiddelde verbruik een stuk gunstiger wordt. Al met al kunnen het rijgedrag en het gebruik dat u van de auto maakt, een verschil maken tot wel 30 procent.

Wat zijn winterbanden precies?
Winterbanden zijn banden van een speciaal rubber met een dieper en grover profiel die tijdens de winter meer grip op het wegdek hebben. Daardoor zijn ze geschikt voor gladde wegen met bijvoorbeeld sneeuw of ijzel. Dankzij hun profiel zorgen winterbanden ook tijdens regenachtige dagen voor meer grip op een nat wegdek.

Voor specifiekere vragen over onderhoud, reparatie en aan-/verkoop van een auto adviseren wij u een van de vermelde garagebedrijven te contacteren. Zij zijn u graag van dienst.
 

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Database & website © Concept Department / GarageWijzer.be