Naar homepageVoeg toe aan favorietenInloggen adverteerder

ADRESGEGEVENS

Mullens Garage
  
Adres:Diestersteenweg 23
Postcode:3545
Plaats:Halen
  
Telefoon:013 44 21 80
Website:http://www.suzuki.be

INFORMATIE

 Michio Suzuki (°1887, Japan) groeide op in Hamamatsu, een dorpje dat leefde van en voor de textielnijverheid. Op 22-jarige leeftijd werd Suzuki houtbewerker en richtte Suzuki Loom Works op waarmee hij zijn revolutionaire houten weefgetouw met pedaalaandrijving lanceerde.
Van weefgetouw tot automobiel
In 1920 werd de toenmalige familiezaak omgedoopt tot de Suzuki Loom Manufacturing Company, een bedrijf klaar voor de 20ste eeuw met als hoofddoel: innovatieve textielweefgetouwen produceren waarmee men de concurrentie ruim achter zich kon laten.
Twee jaar later behoorde de firma tot een van de grootste producenten van weefgetouwen in Japan en was de tijd rijp om naar het buitenland te trekken. Het succes in Zuidoost-Azië en India was zo groot dat de oprichting van de Suzuki Loom Manufacturing Company ook als de start van de Suzuki Motor Corporation van vandaag wordt beschouwd.
Aangezien de weefgetouwen haast onverslijtbaar waren, voelde Suzuki dat hij zijn werkterrein moest verbreden. Hij deed wat sindsdien een kenmerk van Suzuki geworden is: de noden van de mensen detecteren. En wat bleek? Er was een nijpend tekort aan goedkoop, betrouwbaar transport.
Suzulight, de allereerste Suzuki-auto
Zo kwam het eerste prototype van een Suzuki-voertuig tot stand: de Suzulight, een lichtgewicht auto die razendsnel de nationale en internationale markt veroverde. Met de nieuwe focus kreeg het bedrijf opnieuw een andere naam, Suzuki Motor Co., Ltd.

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Database & website © Concept Department / GarageWijzer.be